Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси
събота 13 август 2022
08 август 2022 - 14 август 2022
Септември 2023
01.08.2022

ГОРКАТА ФРАНЦИЯ

зад музей „Земята и хората“
Автор: Жан Ко
Режисьор: Богдан Петканин
Участват: Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Анелия Луцинова Една мъглива есенна парижка сутрин,под звуците на стар френски акордеон,шума на Сена и мириса на току що изпечени кроасани,изсвирват спирачки на такси…Виктор Табуре,търговец от френския град Лимож,пристига в Париж да посети сина си Мишел Табуре в квартирата му за да му съобщи,че майка му е избягала с чичо му в Алпите.Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си.Но вместо разбиране на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си-новината,че синът му е хомосексуалист.А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел-шармантния Жозе Пилет,прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката. Това е една комедия за сблъсъка на поколения,сексуална ориентация,ценности,идеали и любов. Любов в различните и форми и измерения…
Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.
Театри
06.08.2022

НА ЖИВО

Парк-театър „Борисова градина“
„На живо“ е преживяване. На сцената е безпощадно откровената Александра. Самата себе си. Изящна и крехка, борбена и дръзка, ранима и чувствителна. С нейните сила и слабост, щастие и трагедия, тъга и успехи. С незададените въпроси и непотърсени отговори. Отвъд градските легенди и жълтата преса. Много често зрителите се питат „Истина ли са тези истории?“. Истина са. Казана в прав текст, на глас, откровено до болка. Онази болка, която кара сълзите да текат. Същата, която задава въпроси, търси отговорност, провокира към действие. Споделена мъка, която идва не за да провокира съжаление, а за да даде кураж. Да покаже, че силата е в самите нас. В смирението, което често бъркаме с примирение. В мъдростта да извлечем урока и да продължим напред. Въпреки всичко.
Театри
10.08.2022

ОЩЕ ЕДНА ЖЕНА КАЗА STAND-UP КОНЦЕРТ - Комеди шоу

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
„Още една жена каза“ е поредица от смешни истории от живота на певиците и сценаристките. Не, че са за „разказване“, но ще ги споделим с Вас.
Как изглежда обява за изгубен котарак от сценаристи на сапунен сериал? Докъде стигат амбициите на майките, когато записват децата си на курс по пеене и как певица попада от село направо в Южна Корея? Тези въпроси и още: смях, импровизации и много музика!
Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.
Театри
11.08.2022

КУЧКИ

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Автор: Рафи Шарт
Превод от френски : Красимир Кавалджиев
Жанр: КОМЕДИЯ
Продукция на: ДКТ “К.Величков”- Пазарджик
Разпространява: Театър Мелпомена
Режисьор: Асен Блатечки
Музика: Христо Намлиев
Сценография: Тодор Райков
Костюми: Лиляна Гергишанова
Актьори: Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков – Шайбата
От създателите на: „Жена ми се казва Борис“ и „Баща ми се казва Мария“
Препоръчатилен родителски контрол 16+
Времетраене: 1:45
АНОТАЦИЯ
Авторът на известната пиеса „Жена ми се казва Борис“, Рафи Шарт, ни пренася в света на кугарите – зрели жени, които предпочитат да имат интимни отношения със значително по-млади от тях мъже.
Една вечер 22-годишният Франк (Даниел Пеев) среща на кугар парти Ванеса (Невена Бозукова), най-добрата приятелка на майка му. На сутринта след купона я води вкъщи. За нещастие майка му Люлю (Албена Павлова) се прибира неочаквано и ги заварва на дивана в хола. Шок и вихър от комични ситуации следват от създалите се обстоятелства.
Накрая Ванеса успява да убеди Люлю да се присъедини към клуба на зрелите жени и да посети тяхно парти. Точно на едно такова, след поредица от недоразумения, тя открива, че бившият съученик на сина ѝ Маню (Петьо Петков – Шайбата), е влюбен в нея от четвърти клас.На всичко отгоре Люлю има сериозни финансови проблеми и е заплашена да загуби дома си в близките дни, ако не върне на банката огромния заем. Ситуацията е още по –умопомрачително смешна поради факта, че именно бившият ѝ съпруг Роже (Станимир Гъмов), директор на банковия клон и пълен неудачник, изпитва перверзно удоволствие от финансовите затруднения на бившата си жена и от перспективата тя да остане без покрив.
Пиесата завършва с утвърждаване на правото на зрелите жени да бъдат щастливи като поддържат свободни интимни отношения.
Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.
Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
12.08.2022

ЦЕЛИЯТ STAND UP

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Inside Joke Stand-Up Comedy представя „Целият Stand Up“
Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
13.08.2022

МАЛКОТО ЗЪБЧЕ

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Автори: Павла Манова , Петя Недева и Деси Минчева
Сченична реализация и изпълнение: Петя Недева
Куклите са направени от: Павла Манова и Петя Недева
Авторска музика: Петя Недева
В записите на Музиката участва чудесният музикант и куклен актьор Михаил Шишков.
Петя Недева е творец , който в работата си обединява големите си страсти – Музика , Куклен театър , Танц, Изкуства, работа с деца. Завършва Средно музикално Училище Христина Морфова” Стара Загора със специалност фагот и продължава образованието си в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност актьорско майсторство за Куклен театър при пионера на съвременното куклено изкуство в България проф.Атанас Илков. Завършва с магистърска степен. Съосновател на първия Образователен театър в София.
Успешно представя с колеги българското театрално изкуство на международни сцени – Лондон Великобритания, Ню Йорк САЩ, Монреал и Ванкувър Канада, Улан Батор Монголия, Германия и др.
Създава авторска музика за много детски театрлни спектакли, последният, от които е “Малката морска сирена” на театър “София”. Работи с деца за раждането на нови творчески пространства обединявайки и развивайки творческия и житейския си опит. Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
14.08.2022

ПРИКАЗКА ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Сценична адаптация Павла Манова и Петя Недева
Кукли: Павла МановаАвторска музика: Петя Недева
В създаването и записването на музиката участват ученици от Музикално училище “ Любомир Пипков”
Петя Недева е творец , който в работата си обединява големите си страсти – Музика, Куклен театър , Танц, Изкуства, работа с деца. Завършва Средно музикално Училище Христина Морфова” Стара Загора със специалност фагот и продължава образованието си в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност актьорско майсторство за Куклен театър при пионера на съвременното куклено изкуство в България проф.Атанас Илков. Завършва с магистърска степен. Съосновател на първия Образователен театър в София.
Успешно представя с колеги българското театрално изкуство на международни сцени – Лондон Великобритания, Ню Йорк САЩ, Монреал и Ванкувър Канада, Улан Батор Монголия, Германия и др.
Създава авторска музика за много детски театрлни спектакли последния ,от които е “ Малката морска сирена” на театър “София”. Работи с деца за раждането на нови творчески пространства обединявайки и развивайки творческия и житейския си опит.
“Приказка за важните неща” по “Скакалецът и Охлювът” на любимия британски детски автор и актьор Доналд Бисет. Историята е за младия и горделив скакалец Сенди, който обича и иска да прави САМО големи, дълги скокове. Дори напуска училище, защото намира уроците за малките скокове загуба на време. НО нещо се случва и Сенди е принуден да се откаже от своето надменно и грубо поведение. Благодарение на другите персонажи и случки той разбира , че в живота малките неща са точно толкова важниколкото и големите.
Историята се пресъздава от актьор и кукли. Представлението е интерактивно и учи децата както на мъдростта на приказката , така и на съчуствие и разбиране към другите.
Продължителност 40 мин.
Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
17.08.2022

Кръстю Лафазанов "КОМИКадзе на Кръстюпът"

Театър ЕЛА и Kino CABANA представят неустоимият КРЪСТЮ ЛАФАЗАНОВ в"КОМИКадзе на Кръстюпът"
Отваряне: 19:00 ч. / Начало: 20:00 ч.
*Билети/Вход: 20 лв. на предварителна продажба/ 25 лв. на самата дата и на място (Eventim.bg & Urbo)
Очакваме ви на смехотерапевтичното комедийно шоу „КОМИКадзе на Кръстюпът“
Сценарий и постановка:
Елена Начева
Оригинална музика за спектакъла и изпълнение:
Андрей Чолаков и Георги Крис Лафазанов
Театри
18.08.2022

Воден куклен театър пред НДК

Пред НДК
За да отпразнуваме заедно лятото и връзките в областта на културата между Виетнам и България, Посолството на СР Виетнам в София, Столичната община, фондацията „Спортна София“ и „Софийска вода“ АД представят Воден куклен театър пред Националния дворец на културата. Националният куклен театър на Виетнам ще изнесе две представления на 18 август (четвъртък) пред билетния център на НДК – от 17:00 ч. до 18:00 ч. и от 19:00 ч. до 20:00 ч.
Входът е свободен.
Представленията на Воден куклен театър във Виетнам са уникални – историята на това традиционно изкуство започва още през 11. век по време на династията Ли, пиесите са се играли под открито небе в наводнените оризища. Впоследствие сцена за тях стават малки езера в центъра на селата. Сюжетите и темите в постановките са насочени към фермерските общности във феодалните общества, където кукленият театър не е бил само забавление, но също и част от начините за илюстриране на виетнамската култура.
На 18 август Националният куклен театър на Виетнам ще представи на българските зрители най-известните си представления – „Танц с шапки“, „Чу Теу“ („Чичо Шегаджия“), „Танц с дракон“, „Окрестър с осем музикални инструмента“, „Легенда за езеро Хоан Кием“, „Реколта“, „Рибари“, „Лисица и патица“, „Деца и река“, „Втората господарка на планините и горите“ и Танц „Четири свещени звяра“.
Театри
18.08.2022

З@ЩОТО СЪМ ИЗВЕСТЕН Комеди шоу

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Авторското комедийно шоу на Филип Аврамов вече и в България! След успешното европейско турне, започват премиерните дати в България.
Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
18.08.2022

Петък вечер

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването
на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в
планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер има
статута на религиозен празник. Но не са малко и онези,
които могат да го празнуват само в най-смелите си
мечти. Като например татковците.
Четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава
възможност да се забавляват, ни разказват как може да
мине една петъчна вечер, влизайки в различни роли.
Показват ни кой е точният ключ и коя е правилната врата,
а после демонстрират как петъчният запой може да
разбърка пъзела.
Водят ни към един мечтан финал на вечерта, но
влизането в тоалетната рязко променя всичко. Разкриват
ни точно колко пъти времето за подготовка трябва да
надхвърля продължителността на самия купон.
Потапят ни в един фрагментиран свят, издигащ в култ
копнежа по свръх изживяването. Защото животът се
живее само веднъж.
Театри
19.08.2022

БАЩА МИ СЕ КАЗВА МАРИЯ

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Автор: Иван Ангелов
ЖАНР: Комедия
Постановка: Асен Блатечки
Музика: Христо Намлиев
Сценография: Анелия Райкова
Костюми: Лиляна Гергишанова
Участват : Станимир Гъмов, Асен Блатечки, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова
От създателите на: „Жена ми се казва Борис“ и „Когато Котката я няма“
Препоръчителен родителски контрол 16+
Разпространява: Театър Мелпомена
Анотация:
Срамно ли е да бъдем различни? И има ли по-добра политика от любовта? Гледайте „Баща ми се казва Мария“ – една шеметна комедия, която доказва, че омразата те научава да мразиш, а любовта те научава на любов. Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.
Web: http://sofiasummerfest.bg
Театри
20.08.2022

Свободно падащи истории

Парк-театър „Борисова градина“
Свободно падащи истории
Спектакъл за разказване
Дай ми на мене сцена и ми гледай сеира!
Вашето място за смях, разтуха и надежда.
Театри
21.08.2022

Парк-театър "Борисова градина" представя "Мръсни приказки"

На 21 август от 20.00 ч. Парк-театър "Борисова градина" представя "Мръсни приказки". На сцената ще излязат Дарин Ангелов, Цветелина Цекова, Прея, Алена Вергова, Велислав Стоянов, Константин Лунгов, Пламен Манасиев.
Билети в предварителна продажба можете да намерите в търговските мрежи на EVENTIM и Ticketportal.
Театри
23.08.2022

Място наречено Другаде

Парк-театър „Борисова градина“
Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в еднаизключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. „Място, наречено Другаде“ е най-новият текст на един от най-нашумелите съвременни драматурзи – Яна Борисова.
Пиесата „Място наречено Другаде“ е съфинансиран от Фондация „Лъчезар Цоцорков“
Режисьор Димитър Коцев – Шошо
Сценография и костюми – Елис Вели
Музика – Милен Кукошаров
С участието на : Боряна Братоева и Петър Антонов
Театри
27.08.2022

МЪЖКА БЪРЛОГА

бул."Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Автор: Кристоф Магнусон
Превод от Немски : Боян Иванов
Жанр: КОМЕДИЯ
Продукция на: ДКТ К.Величков- Пазарджик
Разпространява: Театър Мелпомена
Режисьор: Асен Блатечки
Музика: Христо Намлиев
Сценография: Анелия Райкова
Костюми: Лиляна Гергишанова
Актьори: Станимир Гъмов, Румен Угрински , Даниел Пеев, Петьо Петков – Шайбата , Стефан Рядков
От създателите на: „Жена ми се казва Борис” , „Баща ми се казва Мария“ и “Кучки”.
Препоръчителен родителски контрол 16+
Анотация:
Трима приятели са си обзавели “мъжка стая” в подземен етаж на голям МОЛ . Там те намират спасение след изморителното съботно петчасово пазаруване с жените си ! В своя таен оазис те могат необезпокоявани от никого да се занимават със своите хобита, да се оплакват от жените си и да правят смели планове за бъдещето. Комедийните ситуации, в които попадат, са провокирани от един пожарникар, който иска да закрие тяхното убежище.
Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.
Театри
28.08.2022

БАРОН МЮНХАУЗЕН

бул."Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Драматизация: Славчо Маленов
Сценография: Васил Рокоманов, Силва Бъчварова
Музика: Владимир Джамбазов
Участват: Георги Спасов, Росица Спасова
Разказвайки своите чудни фантазии, Барон Мюнхаузен сякаш не приема реалния свят, но по този начин помага на едно малко момиченце да реши важен проблем, който измъчва душата му.
Вярата, че човек не е това, което е, а онова, което би искал да бъде й дава шанс да пофантазира заедно с него и да избяга от грубия свят на ежедневието.
Театри
29.08.2022

БРАЧНИ БЕЗУМИЯ

БРАЧНИ БЕЗУМИЯ от Алексей Кожухаров
вдъхновено от Пижама за шестима на Марк Камолети
Постановка: АЛЕКСЕЙ КОЖУХАРОВ
Сценография: ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
Участват: МИЛИЦА ГЛАДНИШКА, МИЛЕНА МАРКОВА-
МАЦА, ЖАНЕТ МИОВСКА, СИМЕОН ВЛАДОВ, НИКОЛАЙ
ТОДОРОВ И БОЖИДАР МИНКОВ.
Брачна двойка. Той има любовница. Тя има любовник.
Обичайна ситуация... Докато и четиримата не се окажат
по едно и също време под един покрив... А като се
прибавят ексцентрична готвачка и ревнивият й съпруг, се
получава една безумна ситуация, която ще ви накара да
се смеете, докато останете без дъх!
Театри
30.08.2022

ОБРАЗЦОВ ДОМ: Stand Up Comedy Special на КАПИТАНА

бул. "Черни връх" № 4, зад музей
Първият вентролог у нас и неговото епично шоу, превърнало се в алманах на българския стендъп, се завръща на сцената на SOFIA SUMMER FEST, за да разСМЕЕ всички ваши съмнения.
След топлото посрещане през юли с шоуто „Беше ми 100лично“, Димитър Иванов – Капитана отново е тук с продължението на сагата в своя живот. Този път ще ви разкаже от първа ръка всички условности за изграждането на перфектното семейно гнездо, а именно:
▪️ Как по най-безопасен начин човек може да стане семеен, какви са уловките на брака, как се ухажва сега и как се ухажваше едно време;
▪️ Как можете да приспите дете по 12 различни начина;
▪️ Как да го отгледате без психически проблеми (за детето говорим, вашите ще са на лице, особено ако сте баща на дете като това на Димитър);
▪️ Как да успеете да преминете през 9-те кръга на ада и го запишете на градина;
▪️ и въобще как да оцелеете през този процес.
Повелителят на неживата материя и неговата дясна ръка Бай Тъньо ще ви очакват на 30 август от 20:00 часа на SOFIA SUMMER FEST.
Шоуто не се препоръчва за лица под 16 години.
Театри