Slider

Новини


Столична община организира тържествено запалване на светлините на коледната елха със спектакъл пред Народния театър и светлинно шоу

Сряда, 30 Ноември 2022

На 1 декември Столичната община организира тържествено запалване на коледната елха в София с изпълнения на любими танцови, музикални формации и 3D мапинг на площада пред Народния театър „Иван Вазов“.

Елхата ще бъде висока 10 метра, украсена с много лампички и гирлянди. Празничната програма ще започне в 18 часа, а в 19 часа ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в присъствието на много любими актьори.

Леден парк отваря врати на 1 декември в Княжеската градина

Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена. Ледената пързалка е на територията на Княжеската градина и ще бъде открита на 1 декември. Заедно с нея е предвиден и коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

Празнични светлини грейват по Коледни градчета

Коледно настроение и богата украса съпътстват редица коледни пазари, които ще се проведат на различни места в София. Богата културна програма с филмови прожекции, концерти, ателиета за съвременно и приложно изкуство, както и благотворителни каузи съпътстват Коледните градчета.

Sofia Christmas Fest отвори врати на 18 ноември и ще продължи до 25 декември в Южния парк.

Коледният базар „Съборна“ ще се проведе на едноименната улица от 1 декември до 8 януари.

В парк „Възраждане“ също ще отвори врати Коледен базар, като той ще се проведе от 9 декември до 2 януари.

Коледен базар ще има и на Женския пазар, а Немският базар ще бъде пред Народния театър. Базари ще има и в Нови Искър (от 20 до 21 декември), „Герена“ (от 20 до 23 декември) и „Северен парк“ (от 20 до 31 декември).