Новини


Ден на отворените врати в Столична библиотека

Сряда, 11 Май 2022

Столична библиотека отбелязва празника на българските библиотекари с Ден на отворените врати и безплатни читателски карти.

През 2022 г. Столична библиотека посреща 11 май – Деня на библиотекаря, с 72-хилядна читателска аудитория, от която 5 хиляди нови читатели от началото на т.г., с над 150 хиляди раздадени книги за 4 месеца и новооткрит модерен пети филиал на библиотеката в София – в район „Овча купел“. През целия празничен ден Библиотеката на София ще подарява безплатни едногодишни читателски карти на всички желаещи.

Столична библиотека ще покаже различни експозиции, както и тематичната изложба „Библиотеката на София разказва“, представяща част от богатото книжно наследство на София, запазено за бъдещите поколения благодарение на всеотдайността и професионализма на стотици пазители на книжовността, работили в Столична библиотека за популяризирането на словото и знанието.

Към инициативата в празничния ден ще се присъединят със стихове, послания и музика известни творци – приятели на библиотеката: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф.Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и др., които винаги са били съпричастни към нашата духовна кауза. Любимите автори ще подаряват на читателите свои нови книги с автографи.

Споделете професионалния празник на библиотекарите и техните приятели – поети, писатели, музиканти, на 11 май от 17:30 часа, пл. „Славейков“, пред Столична библиотека.

Изображение: Столична библиотека