Slider

Новини


Бакхус & Snack Fest

Вторник, 31 Август 2021

На 11 и 12 септември в парка на НДК ще има коктейли, хапки и състезание за бармани

Вторият уикенд на септември в парка на НДК в алеите пред кино “Кабана” ще се проведе безкешов фестивал, посветен на бар културата и придружаващите я хапки. Бакхус Bar & Snack Fest ще събере на едно място над 40 изложители, а програмата на отвореното събитие ще включва и финала на състезанието за миксолози Bar Masters. 

От 11 ч. до 22 ч. през двата дни на фестивала за посетителите ще има ястия от 5 континента – от Япония до Мексико, от България до Близкия Изток, кафе и безалкохолни напитки, джелато и сладкарници, коктейл барове, занаятчийски пивоварни и изби от България и чужбина, както и производители на мед, зехтин, люти сосове, сладка и още. 

Фокусът на Bar & Snack Fest е най-вече върху интересното съчетаване на храни с правилните напитки, като участващите ресторанти са разработили специални менюта с по-малки, дегустационни порции. Емблематични столични коктейл барове излизат на алеите пред кино “Кабана” със своите предложения както за класически, така и за изцяло авторски напитки. Ще се предлагат и коктейли с вино, специално създадени за този уикенд.

За гостите, които се въздържат от употребата на алкохол поради една или друга причина, ще има вино с нулев алкохолен градус и моктейли (безалкохолни коктейли).

Бакхус събитията са добре познати на широката публика с другите си издания – Бакхус StrEAT Fest, който се провежда вече 5 години и е подходящ за приятелски компании и за семейства с деца и домашни любимци, и с Бакхус Fish Fest, който ще се проведе на 16 и 17 октомври и за четвърта година ще събере всички с отношение към морските деликатеси.

На Bar & Snack Fest в парка на НДК музика на живо ще изпълняват ирландецът Джейми Макдоналд и българската група Ла Миньор. Програмата ще включва и големия финал на състезанието за професионални бармани Bar Masters. 20 финалисти от цялата страна ще мерят умения пред професионално жури, водено от миксолога Димитър Петровски. 

С цел по-приятно изкарване и избягване на опашки и струпвания организаторите препоръчват закупуване на билети предварително онлайн през www.bilet.bg. Билети ще се продават и на място.  Всички противоепидемични мерки ще бъдат стриктно спазени, а за тази цел фестивалът ще бъде изцяло безкешов. Плащането ще става с карта или с мобилно приложение.

Събитието се реализира с подкрепата на Столична община и е в партньорство с Пазари Възраждане ЕАД.

Повече за събитието може да разберете в неговата страница: https://www.facebook.com/events/944008413103181