Slider

Информационен бюлетин


Newsletter м.ноември 2019

Newsletter Sofia - 2018
header

СОФИЯ Е НА ПЪТ ДА СЕ СДОБИЕ С ОЩЕ ЕДНА АТРАКЦИЯ


Неолитното селище в "Слатина" има вече свой устройствен план за създаване на археологически парк. Изработен е и проект за защитно покритие и малък посетителски център. Предстои те да бъдат реализирани.
повече

slatina
 
sofia-region
 
СОФИЙСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН С УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ РЕГИСТЪР
 
Столична община официално получи от Министерството на туризма удостоверение за вписване в Националния туристически регистър на Организацията за управление на Софийски туристически район.
повече
 
 
nagradi-op-tourism
 
НОВ ПРИЗ ЗА ОП "ТУРИЗЪМ" – СТОЛИЧНА ОБЩИНА
 
София бе представена като атрактивна целогодишна туристическа дестинация с информационен щанд на ХVI-то международно туристическо изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона", което се проведе от 10 до 12 октомври в гр.Смолян.
повече
 
japan-tv
 
ЯПОНИЯ ЩЕ НАУЧИ ЗА ТРАМВАИТЕ И ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА СОФИЯ
 
За седем дни - от 10 октомври до 17 октомври 2019 г., екип на Японската национална телевизия (NHK) засне видеоматериал за бъдещ филм "Пътуване с трамвай из Европа – София".
повече
 
 
izlogba
 
СОФИЯ ГОСТУВА С ИЗЛОЖБА В БРЮКСЕЛ
 
Изложба "София - 140 години столица на България" по проект за Столична община и Регионалния исторически музей – София с дванайсет дигитални арт фотографии на художника Велизар Димитров гостува на Европейската комисия в Брюксел.
повече
 
lale-serdika
 
НОВ ВИД ЛАЛЕ НОСИ АНТИЧНОТО ИМЕ НА СОФИЯ – СЕРДИКА
 
Най-новото лале в света носи името "Сердика" и първите луковици бяха засадени в средата на октомври от холандската посланичка Беа тен Тъшер и заместник-министъра на земеделието в България Чавдар Маринов.
повече
 
 
izlogba
 
ПРИРОДЕН ПАРК ВИТОША ГОСТУВА НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ В СОФИЯ
 
По повод своя 85 - годишен юбилей най-старият природен парк на Балканите - Природен парк "Витоша" - гостува с изложба-пана на туристически център "Ларго" и туристически център "София" от 14 октомври до 25 октомври 2019 г.
повече
 
javorov
 
СТОЛИЧНА ОБЩИНА СТАНА СОБСТВЕНИК НА КЪЩАТА НА ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЕТ ЯВОРОВ
 
С подкрепата на държавата Столична община вече е собственик на къщата на гениалния български поет и революционер Пейо Яворов.
повече
 
 
kafene-sofia
 
МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ ВЪЗКРЕСИ ЛЕГЕНДАРНОТО ПИСАТЕЛСКО КАФЕНЕ НА БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА
 
В сградата на Централната минерална баня, където се помещава Регионалният исторически музей на София, вече ви очаква и легендарното писателско кафене.
повече
 
belgrad
 
 
СОФИЯ БЕ ДОМАКИН НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС НА СЪРБИЯ
 
На 29 октомври 2019 г. Туристическият борд на Белград представи в София традиционната официална презентация за туристическия бранш на тема "Белград като туристическа дестинация".
повече
 
КУЛТУРА И НАСЛЕДСТВО
 
 
ПЪРВИ НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
 
разгледай
 
 
СЪБОР НА СВ. АРХ. МИХАИЛ" (АРХАНГЕЛОВДЕН)
 
разгледай
 
 
ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО
 
разгледай
 
 
СВ. КЛИМЕНТ, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК КЛИМЕНТ, ПАПА РИМСКИ
 
разгледай
 

Събитията в София през месец ноември

facebook
www.visitsofia.bg   |   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   |   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Всички права запазени © 2019
ОП Туризъм   |   Туристически информационни центрове – София