Slider

Новини


СОФИЯ Е ПЪСТЪР СЪБИТИЕН ЦЕНТЪР ПРЕЗ АПРИЛ

Петък, 29 Март 2019

Събитията през месец април ще превърнат София в истинска пълноцветна столица с палитра от международни събития и културни програми, които предлагат през целия месец нестандартни и артистични идеи, срещи и проекти на различни теми и публики.

От 2 до 23 април 2019 г. в София предстои „Походът на книгите“. Националната кампания за насърчаване на четенето е ежегодно събитие, в което се включват институции, столичните училища и детски градини, както редица популярни личности дават своята безрезервна подкрепа. Кампанията е обвързана със световните дни на детската книга и на авторското право, които отбелязваме на 2 и 23 април. В Интер Експо център големи форуми ще изпратят послания на различни публики: от 16-18 април успоредно ще се проведат форумът Save the Planet; международната изложба Интелигентни градове, както и Енергийна ефективност - успешна платформа за контакти и трансфер на ноу-хау между бизнеса, индустрията, общините и браншови асоциации не само в България, но и в Югоизточна Европа.

От 18 април до 30 май 2019 г.предстои и „ София – хартиен фест“ – ежегодният мултидисциплинарен форум, посветен на София и нейното преобразяване в творческа столица.Спортните събития включват oт 12 - 14 април Световна купа по художествена гимнастика, детски турнир по плуване по повод Цветница (20 и 21 април 2019), Международен турнир по таекуондо „София оупън“ (20 и 21 април 2019). Вижте повече за събитията на www.visitsofia.bg.