Slider

Информационен бюлетин


Newsletter м.март 2018

Newsletter Sofia - 2018
header

СОФИЯ, ЗАЕДНО С ЕСТОНИЯ И ОУЛУ, ФИНЛАНДИЯ, Е ИЗБРАНА ЗА КООРДИНАТОР НА СТРАТЕГИЧЕСКОТО ПАРТНЬОРСТВО ДИГИТАЛЕН ПРЕХОД В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА ГРАДСКИ ДНЕВЕН РЕД ЗА ЕС


повече

digital-transformation
 
digitalcitieschallenge
 
СОАПИ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СОФИЯ
 
Екипът на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции /СОАПИ/ участва и спечели място в проекта Digital Cities Challenge /Предизвикателствата към цифровите градове/ на Европейската комисия.
повече
 
 
sofia
 
13 % ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ В СОФИЯ ПРЕЗ 2017 Г.
 
Ежегодно София посреща все по-голям брой български и чуждестранни гости, на които предлага възможности за практикуване на различни видове туризъм през цялата година.
повече
 
peshehodni-zoni
 
ДВЕ НОВИ ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ В СОФИЯ ОТ 2018 Г.
 
От 1 март в София ще има две нови пешеходни зони. Едната ще бъде в участъка от ул."Алабин" до бул."Ал.Стамболийски". Другата пешеходна зона ще обхване карето от ул."Георг Вашингтон".
повече
 
 
sofia-tour
 
СОФИЯ С НОВА СИСТЕМА ЗА ПЕШЕХОДНА ОРИЕНТАЦИЯ НА ТУРИСТИТЕ
 
Съвсем скоро, пристигащите за първи път в София туристи ще могат лесно да се ориентират в града благодарение на нови указателни табели.
повече
 
salon-na-muzeite
 
САЛОН НА МУЗЕИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА
 
Специална селекция от музейните сбирки на столични и регионални музеи и галерии ще намери място в единствения по рода си "Салон на музеите" в НДК в периода 3 – 5 март.
повече
 
 
izlogba-shm
 
МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ НИ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБАТА "В СВЕТЛИНАТА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО"
 
В навечерието на националния празник на България Музей за история на София представя изложбата "В светлината на Освобождението", посветена на 140 години от Освобождението на България.
повече
 
muzika-3mart
 
МУЗИКАЛЕН МАРАТОН "ОБИЧАМ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА" ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ В ЗАЛА "БЪЛГАРИЯ"
 
На Националния празник на Република България – 3 март, Концертен комплекс "България" за трета поредна година ще бъде домакин на музикален маратон "Обичам Българската музика".
повече
 
 
marka-sofia
 
ВАЛИДИРАХА МАРКА ЗА СОФИЯ - ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА СПОРТА
 
На 20 февруари в РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ на специална церемония бе валидирана пощенска марка, посветена на инициативата София – Европейска столица на спорта.
повече
 
 
КУЛТУРА И НАСЛЕДСТВО
 
 
1 март - Баба Марта
 
разгледай
 
 
3 март – 140 години от Освобождението на България
 
разгледай
 
 
25 март - Благовещение
 
разгледай
 

Събитията в София през месец март

facebook   google +  
www.visitsofia.bg   |   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   |   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Всички права запазени © 2018
ОП Туризъм   |   Туристически информационни центрове – София