Slider

Новини


Слънчеви портрети в редакцията на списание „Аз съм българче“

На 1-ви юни стартира тазгодишната, 11-а по ред, надпревара „Нарисувай ми слънце“. Традиционна, лятна, провокация насочена към юноши и малчугани, на възраст между 6 и 16 години и екипи от малки и пораснали деца от 6 до 10 годишни, които се забавляват с цветовете.

Подготовката на идеите и реализацията на творбите протече през лятната ваканция. Тогава малките и порасналите приятели на Слънцето, мечтаха за него и отпечатваха най-смелите си мечти върху белия лист.

До 15 септември в редакцията на списанието бяха получени 121 слънца от цялата страна. Участниците са от градовете Русе, Троян, Попово, Кюстендил, Пазарджик, Сливен, Велико Търново и Варна. Включиха се и художници от селата Динката и Сотиря. Номинациите в трите категории вече са ясни. Остава журито да обяви имената на наградените участници. А в навечерието на деня на Народните будители – 1 ноември, традиционно, ще бъде организирана изложба с творбите спечелили награда и ще бъде обявена класацията в трите категории на надпреварата.

Новината тази година е „Наградата на web приятелите на СЛЪНЦЕТО“.

Ще я получат рисунките в трите категории, за които има най-голям брой подадени гласове от регистрирани на сайта - http://www.bulgarche.eu/ - потребители до 30.10.2018 г.

Заключителната изложба ще бъде открита на 30.10.2018 г., в ТИЦ „Ларго“ - метростанция „СЕРДИКА“ 2 в партньорство с ОП Туризъм“ - гр. София и може да бъде видяна от посетителите на центъра до 30.11.2018 г.