Slider

Новини


Празникът на София предложи изобилие от културни събития

Неделя, 17 Септември 2017

София през септември беше празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта и предложи на своите граждани и гости колоритна програма от фестивали и събития, които насочиха вниманието към красотата, ценността, опазването и популяризирането на нейното богато културно наследство. Огромен интерес предизвикаха Европейските дни на наследството в столицата - на 16 и 17 септември, по време на празника на София, когато отвориха врати за посетители храмове, музеи и галерии, институции, сред които Президентството и Народното събрание. Те предоставиха на гражданите рядката възможност да посетят различни труднодостъпни забележителности с висока културна стойност. Вторият Софийски средновековен фестивал „Балканите през Средновековието“ също събра хиляди посетители на 16 и 17 септември в парка на Военната академия в центъра на града. Фестивалът пресъздаде атмосферата на периода Х-ХV век - под звуците на средновековна гайда в автентичен военен лагер всеки можеше да стреля с лък, да премери шлем, да научи повече за различните видове оръжия, за рецептите и храната през този период, за обработката на кожа и на пергамент, за различните стратегии за битки, от които зависи победата при сражение, да наблюдава бойни демонстрации и средновековни занаяти.

На 17 септември, по повод „Европейска седмица на мобилността“, София предложи и разходка с ретро-трамвай и пешеходни маршрути с екскурзовод.

Българската столица е винаги гостоприемна и цветна, а празникът й 17 септември доказва как древен град пулсира с млад дух, как расте, но не старее.

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети