Slider

Календар на събитията


КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ "ДИВИ ЯГОДИ" - ДЪРЖАВЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ФИЛИП КУТЕВ"

Национален дворец на културата
пл. "България" 1
София
02/916 6368
http://ndk.bg
НДК - зала 1
Държавен фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“ представя спектакъла ДИВИ ЯГОДИ, 19 години след премиерата му и с нови симфонични аранжименти
"ДИВИ ЯГОДИ" е динамичен спектакъл, който представя държавния ни ансамбъл в нова светлина. Фолклорът на различните етнически и религиозни групи е акцент в този спектакъл. В него са съчетани елементи от традиционната култура на българското население - християни, мохамедани, каракачани, власи, гагаузи, евреи, арменци. Далечни и близки, родствени и неродствени връзки. Богатството на земята и хората, вплетени в хармония на една пъстра картина от скъпоценни камъни, извадени от музикалното ни фолклорно наследство като частица, до която можем да се докоснем на повърхността и друга – все още скрита някъде дълбоко в земята ни и в душите ни – това е и древна, днешна и бъдеща България……, но нашата България!
„Диви ягоди” е концертен спектакъл, представен с огромен успех в залата на ЮНЕСКО в Париж, както и на музикалния фестивал за етнопрограма в Барбикън център - Лондон. Концертът се организира от OLDBG и е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура по проект „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Музикално и танцово изкуство

неделя 04 декември 2022 19:00

София

пл. "България" 1