Slider

Какво да правя


Парк Заимов

Зарежда се google карта. Моля изчакайте!

Адрес
граничи с бул. Янко Сакъзов на юг, ул. Кракра на запад, а на север основният път в близост до парка е бул. Александър Дондуков.
Локация
42.697182,23.342686
Историческа информация
На територията на парка се намират драматичен театър "София", театрална работилница "Сфумато", заведения, спортни площадки, детски кът и фитнес уреди. "Приказната Къщичка" е най-новата атракция и място за забавление в столичния парк от края на лято 2013. С помощта на движещата се платформа-зала, приказните декори и куклите,тук малки и големи ще могат да се потопят в пъстрия свят на героите от незабравимите детски приказки "Хензел и Гретел", "Червената шапчица", "Снежанка", "Палечка", "Красавицата и Звярът", "Вълкът и седемте козлета", "Снежната кралица", "Храбрият оловен войник", "Малката русалка", "Пинокио", "Мечо Пух", "Котаракът в чизми" и др.

граничи с бул. Янко Сакъзов на юг, ул. Кракра на запад, а на север основният път в близост до парка е бул. Александър Дондуков.

Витоша, паркове, градини

Парк "Заимов" носи името на генерал Владимир Заимов. Граничи с бул.„ Янко Сакъзов“ на юг, ул. „Кракра“ на запад, а на север основният път в близост до парка е бул. „Александър Дондуков“. Често паркът се използва за провеждане на различни мероприятия като фестивали, изложби и концерти. Освен това паркът Заимов е първата обществена WiFi зона с безплатен интернет в София.