Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси

Фестивали и чествания

петък 25 септември 2020
21 септември 2020 - 27 септември 2020
Септември 2020
25.09.2020 - 15.10.2020

Есенно издание на 24-тия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Различни кина в София
Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели. Официалното откриване на фестивала е на 25 септември от 20.00 на платформата София Съмър Фест. Същият ден от 18.30 в кино "Люмиер Лидл" ще се състои още една прожекция на филма „Върба“, за която ще важат всички билети, закупени за прожекцията на филма през март в Дома на киното след презаверка. Милчо Манчевски ще представи и двете прожекции.
Фестивали и чествания
25.09.2020

Есенно издание на 24-тия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Различни кина в София

Есенното издание на 24-тия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ стартира с най-новия филм на Милчо Манчевски „ВЪРБА”.

Прочутият македонски режисьор ще представи лично творбата си в София и ще получи специалната награда на СФФ на 25 септември на платформата София Съмър Фест Най-новата творба на Милчо Манчевски „Върба“ („Willow“) проследява борбата на жените с традициите, с представите за лоялност, с контрола, упражняван върху телата им, с проблеми като бременност и осиновяване. Тяхната цел не е промяна на света или консервативното общество, но тяхната лична кауза - да станат майки, ги превръща в невероятни героини.

Фестивали и чествания
26.09.2020 - 27.09.2020

Десети Софийски фестивал на науката

28 септември – 2 октомври | Дигитално за училищни групи
Десетото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката ще даде отговори на много въпроси по любопитни научни теми от различни области. Под мотото "Отдалечени, но по-близо" и тази година, въпреки всички премеждия, на едно място ще се съберат отново български и международни учени. Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет България (British Council), под патронажа на Министерство на образованието и науката, в партньорство със Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.
Фестивали и чествания
26.09.2020 - 27.09.2020

ЕКСПО АРТКО19

НАЙ-ГОЛЯМОТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКО ИЗКУСТВО АРТКО19 ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 26 И 27 СЕПТЕМВРИ В СОФИЯ

ЕКСПО АРТКО19 е най-голямото и първо по рода си изложение на изкуство на открито в България, което ще се проведе на 26-27 септември (събота и неделя) на сцената на Платформа А6 на НДК. Проектът се осъществява от “Артко19” ООД с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Събитието отваря врати в 10:00 часа на 26 септември и ще събере под един покрив художници от цяла България, които ще могат да представят своето изкуство пред широката публика. Правилата за участие вече са публикувани във Фейсбук групата “Купи изкуство, подкрепи художник”, като желаещите изпращаха своите кандидатури до 10 септември. Участниците, кандидатствали рано, ще имат предимството да бъдат разположени на локации с по-добра видимост, близо до входа на събитието.

Фестивали и чествания
26.09.2020

Връчване на отличията „Златно перо“ за принос към българската култура

Ларго
За 25-та поредна година в София този месец ще бъдат връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура. Юбилейната церемония ще се състои на 26 септември от 11:00 ч. под купола на столичното „Ларго“ (пл. Независимост) . Награждаването е част от програмата на Европейския музикален фестивал, включен в Календара на културните събития на Столичната община. Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Република България.
Фестивали и чествания
01.10.2020 - 01.11.2020

Десет са финалистите в Националната кампания „Будител на годината 2020“

БНР

Десет са финалистите в Националната кампания „Будител на годината 2020“, организирана от Българското национално радио. Вече седем години с гласуване се определят хората, които в днешния ден вдъхновяват околните, създават промяната и творят добро.

117 са номинациите, получени в тазгодишната кампания, с вдъхновяващи истории и техните герои. Традиционно кампанията не номинира политици, протестиращи и журналисти, чиято работа по подразбиране трябва да е будителство. Жури след обсъждане и гласуване определи сред всички номинирани десет финалисти. Гласуването на публиката за победителя сред тях ще започне през октомври, а кой е „Будител на годината 2020“ по традиция ще стане ясно на 1 ноември.

Фестивали и чествания
02.10.2020

ПРЕДАТЕЛЯТ

София филм фест 2020
филм на режисьора Марко Белокио, разказващ истинската история на мафиота.
Томазо Бушета, който нарушава обета за мълчание на Коза Ностра.
Цена на билета – 9 лв., за учащи и пенсионери – 7 лв.
Фестивали и чествания
07.10.2020

ЧУТОВНОТО НАШЕСТВИЕ НА МЕЧКИТЕ В СИЦИЛИЯ

София филм фест 2020
По едноименния роман на Дино Будзати Анимационен филм за деца и родители, дублиран на български Цена на билета – 9 лв., за деца, учащи и пенсионери – 7 лв.
Фестивали и чествания
08.10.2020

МАРТИН ИДЪН

София филм фест 2020
Игрален филм по романа на Джек Лондон Цена на билета – 9 лв., за учащи и пенсионери – 7 лв.
Фестивали и чествания
18.10.2020 - 08.11.2020

Синелибри 2020 с прожекции в два формата: на живо и онлайн

Задава шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който и тази година ще омагьоса публиката с литературни сюжети, претворени на екрана. Фестивалът ще се състои между 18 октомври и 8 ноември под мотото „Възпитание на чувствата“. Освен София домакини на събитията ще бъдат градовете Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Благоевград.

Поради усложнената обстановка в резултат от разпространението на коронавируса, фестивалът адаптира значителна част от програмата си за паралелно излъчване онлайн чрез платформата Neterra TV+(www.neterra.tv/plus), която от август е с нов облик и по-богато съдържание, като някои от заглавията ще бъдат достъпни само онлайн Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Фестивали и чествания

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети