Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси

Фестивали и чествания

петък 23 август 2019
19 август 2019 - 25 август 2019
Август 2019
24.08.2019
Фестивали и чествания
25.08.2019

Фермерски пазар Оборище – сезон Лято

пл. Свети Александър Невски, началото на ул.„Оборище“
След 5 години успешни фермерски пазари в столицата и из страната - за първи път производителски пазари са част от културния календар на столицата! Това е възможно благодарение на дългогодишното партньорство със Столична община и Общинско дружество Пазари Юг, и на съвместните усилия да се промени схващането, че пазарите са само търговия, а всъщност са културно-социално явление, туристическа атракция и ежедневна необходимост за хората в града.
Тази година – всеки месец по едно събитие от този мащаб. За сезон Лято датите са - 30 юни, 28 юли и 25 август всеки път в неделя от 11:00 до 19:00 ч. в началото на ул. Оборище, зад храм-паметника “Ал.Невски“. Ще бъдат представени познати и нови производители от цялата страна, с най-доброто от продукцията им за сезона; ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.
https://www.pazari-yug.bg/bg
Фестивали и чествания
04.09.2019

ОФИЦИАЛНА СМЯНА НА КАРАУЛА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

С тържествена смяна на гвардейския представителен караул пред сградата на президентската администрация се отбелязват националния и официалните празници в република България. Официална смяна на караула се извършва всяка първа сряда на месеца от 12:00 ч.
Фестивали и чествания
11.09.2019 - 16.09.2019

Алея на книгата

Алея на книгата“ е събитие, което „пътешества“ из най-големите градове в България, като неговата последна спирка е сърцето на столицата – булевард „Витоша“. Идеята на формата е да създаде по-близка връзка между хората и книгите.
Културната програма на събитието позволява личен контакт между читатели, творци и издатели.
Организтор – Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Столична община.
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Фестивали и чествания
13.09.2019 - 15.09.2019

КвАРТал Фестивал 2019 vol.4

Мултижанровият КвАРТал Фестивал вече три години привлича разнообразна публика в зоната между булевардите "Мария Луиза", "Дондуков", "Васил Левски" и "Сливница". Създаден на базата на съществуващи бизнеси и интересна история на квартала, фестивалът се стреми в рамките на няколко дни да покаже възможното бъдеще, в която тази историческа част на София се развива като творчески КвАРТал. Фестивалът, с приоритет достъпност и устойчивост, се превърна в събитие с културна и развлекателна насоченост за гражданите на столицата от различните райони и чуждестранните гости. Инициативата е добър пример за изграждането на работещ модел, в който местните бизнеси и организации се обединяват от идеята за запазване и облагородяване на градската среда, като сами избират начина, по който да допринесат за реализацията й.

Сцена в двора на Министерски съвет, Дом на киното, Софийска математическа гимназия
Фестивали и чествания
14.09.2019 - 15.09.2019

ANIVENTURE COMIC CON

Най- голямото ежегодно събитие за феновете на Аниме, Cosplay, Комикси, Superheroes series, ТВ сериали, Филми, Игри и Улично изкуство
ОРГАНИЗАТОР:Key Events & Communication
Фестивали и чествания
16.09.2019

„Стара хартия за нова книга“

„Стара хартия за нова книга“ е ежегодна инициатива, ориентирана към развиване на любов към книгите и четенето и отговорно отношение към природата. Основната цел на събитието „Стара хартия за нова книга“ е да възпита у децата любов към книгата и четенето и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Замисълът на кампанията е всяко дете, което доведе възрастен придружител на събитието и предаде минимум 5 кг стара хартия за рециклиране да получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Събитието е целодневно, с разнообразна програма за различни публики.
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
бул. „Витоша“ 37,
пред Книжен център „Гринуич“

Фестивали и чествания
18.09.2019

Дни на японската култура в България

Солово изпълнение на Фуджико Хеминг
Пауза - Кратко оркестрово произведение
В.А.Моцарт - Концерт за пиано и оркестър No 21 до мажор К 467
Диригент:СЛАВИЛ ДИМИТРОВ
Солист : ФУДЖИКО ХЕМИНГ, пиано
Фестивали и чествания