Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси

Спортни събития

четвъртък 28 май 2020
25 май 2020 - 31 май 2020
Май 2020
27.05.2020 - 10.06.2020

Фотоизложба "Спортът в София през годините"

Фотоизложба "Спортът в София през годините", авторска на фотографа Иван Йочев - 28 уникални пана, които ще бъдат позиционирани в Парково пространство пред НДК до лятната сцена на „Kino & Bar Cabana“.

Иван Йочев е спортен фотограф, запечатал чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. В фотосите тук той представя спорта в София през годините. Негови снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за:

1992 – 1995 вестник „24 часа“
1995 – 2013 вестник „7 дни спорт“
2015 – 2020 Спортал

Датата и часът на откриването на изложбата ще бъдят обявени допълнително.

Спортни събития
06.06.2020

"Споделени игри", второ издание след дебюта миналата година на Игликина поляна на Витоша

В „Споделени игри“ хора с физически увреждания ще получават напътствия и възможност да се включат в 14 вида спортни и развлекателни дейности, стриктно съобразени с противоепидемичните мерки. Празникът ще премине с участието на видни наши спортисти, членове на асоциации и съюзи на хората в риск. Голямата цел е не само социалният ефект на самите активности, а новите възможности за спорт и актовен начин на живот за всички. По този начин у децата и младежите се формира още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората с физически увреждания и техните проблеми в съвременното общество. Ето и планираните засега отделни активности в програмата на "Споделени игри 2020":

Алпийски тролей
Бадминтон
Бягане за незрящи с придружител
Гимнастически и фитнес уреди
Дисккечър
Ориентиране
Подвижни игри: голяма топка и др.
Работни ателиета
Спортно катерене
Теглене на въже
Тенис на маса
Туристически преход
Хендбайк
Шахмат
Щафета с жулиен колички

Спортни събития
28.06.2020

Велошествие "София кара колело"

Множество популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на „София кара колело и тича за по-чист въздух“. Стартът няма състезателен характер и ще бъде стриктно съобразен със задължителните противоепидемични мерки. Стартът е пред Народно събрание, после се преминава през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк.

Събитието се организира от „София – Европейска столица на спорта“, Центърът за градска мобилност и Столична община. Аниматори ще се погрижат преди старта пред Народно събрание вашите велосипеди и по-специално колелата на най-малките да са красиви и празнично украсени.

Велошествието и кросовото бягане нямат състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица.

„София – европейска столица на спорта“ организира събитието вече пета поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и гостите на града за спорт и активен начин на живот.

Спортни събития

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети