Slider

Календар на събитията


ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, НДК И БНР ОРГАНИЗИРАТ ЗАЕДНО „ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ“ ЗА 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

На 24 май от 17.00 часа на "Лятна сцена - НДК" ще започне концертът „Празник на буквите”, организиран от Столична община, НДК и Българското национално радио.

С това събитие ще бъде открита тържествено новата "Лятна сцена - НДК". В концерта ще се включат Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, Джаз формация „София“ със солист Яна Чакалска, Нели Рангелова, Биг бендът към Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Вокална група „Радиодеца“ към БНР, Оркестър за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов.

Организаторите готвят още много изненади за малките и големи зрители по време на празника.

Достъпът до „Празник на буквите” на 24 май е свободен.


"Лятна сцена-НДК" е най-новото пространство за културни изживявания на столицата, което вече привлича утвърдени и начинаещи изпълнители. На 14, 15 и 16 юли Софийска опера и балет ще представи едни от най-добрите си спектакли. Програмата на Лятната сцена ще предложи още концерти на открито, събития за деца, както и кино под звездите.

 

петък 24 май 2019

n/a