Slider

Как да пътувам


Как да пътувам


ПОДЗЕМЕН ОБЩЕСТВЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ - МЕТРО

Метрото в София има четири линии – М1, М2, M3 и М4. Линия М1 се движи от метростанция „Сливница“ до метростанция „Бизнес парк“. Линия М2 се движи от метростанция „Витоша“ до метростанция „Обеля“. М3 се движи от метростанция „Хаджи Димитър“ до метростанция „Горна баня“. Линия М4 се движи от метростанция „Обеля“ до Летище София.

М1, M2 и М4 се пресичат на метростанция „Сердика“. М1, М3 и М4 се пресичат на метростанция „СУ Св. Климент Охридски“/„Орлов мост“. М2 и М3 се пресичат на метростанция „Национален дворец на културата“. М1 и М4 се пресичат на метростанция „Младост 1“.

Софийското метро свързва Летище София с центъра на града и осигурява удобни транспортни връзки с линиите на наземния градски транспорт.

Времето, което е необходимо за достигане от Летище София до центъра е около 20 мин. Метровлаковете от и до летището се движат в делнични и празнични дни от 5:30 ч. до 24:00 ч. Със смяна на линиите на метростанция "Сердика" за по-малко от половин час се достига от летището до Централна автогара - София и Централна ж.п. гара. Можете да видите точното разписание на влаковете по линиите на https://www.metropolitan.bg/za-grazhdani/21-04-24

Схема на метрото можете да намерите на - https://www.metropolitan.bg/shema/dejstvashto-metro

ПРЕВОЗНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ С ПОДЗЕМЕН ОБЩЕСТВЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ - МЕТРО

Карта за еднократно пътуване с подземен транспорт (метро) може да бъде закупена от автоматите или на касите на метростанциите, и се валидира на валидаторите на бариерите за вход в метрото. Цената на картата е 1.60 лв. и може да бъде използвана за вход в метрото до 30 минути след момента на издаването. От касиерите на касите в метростанциите могат да бъдат закупени и следните превозни документи: карта за еднократно пътуване с наземен транспорт на цена от 1,60 лева; дневна карта за всички линии на наземен и подземен транспорт – цена 4 лева; електронна карта за 10 еднократни пътувания с метро – цена 12 лева; карта с талони за десет еднократни пътувания с наземен транспорт на цена от 12 лева. За повече информация можете да посетите сайта на Метрополитен - www.metropolitan.bg/za-grazhdani/prevozni-dokumenti.