Новини

На 25 май елате с нас на първи поклоннически път за 2017 г. до Лозенски манастир „Св.Спас“

На 25 май, празника „Възнесение Господне“, 40 дни след Великден, Столична община, Богословски факултет на Софийски университет и Софийска Света митрополия ви канят на първия поклоннически маршрут за 2017 г. до Лозенски манастир „Св. Спас“. Светата обител е на 5 км. югоизточно от софийското село Долни Лозен, дълбоко в недрата на Лозенската планина под връх Половрак (1182 м), върху естествена тераса с прекрасен изглед към по-голямата част от Софийското поле. Край манастира ви очакват и няколко извора със студена планинска вода и гъста дъбова гора...

Поклоннически път „Възнесение Господне“ се провежда в чест на едно от най-великите събития от живота и делото на Господ Иисус Христос на земята – неговото възнесение на небето.

Поклонническият път започва в 07:30 ч., от храм „Св. вмкч. Георги Победоносец“ в с. Долни Лозен. След молитвата за път вярващите продължават пеша до Лозенския манастир „Св. Спас“ и вземат участие в Божествената Св. Литургия и Водосвета в храма на манастира. После поклонниците могат да разгледат забележителностите на Лозенския манастир. Продължителността на прехода в едната посока на поклонническия път е 1час и 30 мин., а в него могат да вземат участие хора от всички възрасти.

Придвижване до село Долни Лозен: с автобуси № 5 и №7.

Още новини